viernes, 24 de octubre de 2008

ISLAS DE LOS UROS

Les illes dels Uros són unes illes flotants al mig del llac Titicaca. Són illes fetes de la mateixa terra on surten les canyes i sobre aquesta terra premsada, hi ha cases fetes de canyes i el terra també esta fet de canya. Es un lloc molt turistic i viuen del turisme, tot i aixi si thi quedes a dormir coneixes la realitat de la gent que viu alli i es molt interessant. Aixi que ens hi vem quedar dues nits, vem dormir en llits de palla, en una caseta de palla i sobre un terra de palla. Hi ha 50 illes, pero fa uns anys nomes nhi havia 12. El fet es que les families shan anat barallant i quan es discutien tallaven la illa i cadascu tenia la seva: aixi ara nhi han 50. A la illa Totora, que és on estavem nosaltres, hi vivien 3 families, i la gent va ser molt amable. A les 5h del mati tothom esta de peu i treballant. Hi ha molta feina per fer: sha darreglar el terra i moltes altres coses. Hi ha tants turistes que el terra els hi dura uns 15 dies i reparar-lo és una feina una mica pesada. Nosaltres li vem demanar al Luis, el jefe de la illa si podiem ajudar-los i aixi vem estar un parell dhores reparant el terra. A les 8 vem parar i un bon esmorzar!!!
























Aquesta es la caseta on dormiem.



Despres ens va deixar la seva barca i ens en vem anar a fer un volt per les illes del voltant. Va ser curios perque aixo no es gaire avitual entre els turistes i els natius ens miraven amb una cara dextranyats. A mes quan ens creuavem amb altres barques ens saludaven. Imagineuvos, sort que el Dimitri sap remar perque els rems eren de fusta tots desiguals amb una pala del dret i laltra del reves: forsa complicat per remar.














A les 7h de la tarde, quan sacaben els turistes és quan millor sesta: a mes la posta de sol es increible. Despres a sopar truita de riu amb arros i un mate de coca. A la nit hi ha un cel molt estrellat i es veuen moltes constelacions, a més de veure la via lactea i les galaxies de magallanes: dues galaxies que no estan dins la nostra galaxia i que desde aqui es veuen. I a dormir dora que a les 5h ens hem daixecar per veure el sol i ajudar en el que es pugui. La sortida de sol es espectacular i aqui us deixem algunes fotos per deleitar-vos. Les fotos dels nens amb barques són a les 9h del mati quan van a lescola.

No hay comentarios: